Божидар Димитров: Приятел се уплаши, че скоро ще ми прави кръст! Искам да отида в Ада, там са интересните хора като…

7 Dni Sofia08.10.2017
божидар димитров

Проф. Божидар Димитров разкри защо реши да напусне Националния исторически музей.

„Този август бях на инспекционна обиколка по крепостите. Други години това не ме е уморявало. Тази година обаче беше много горещо, 43 градуса. В колата имаше климатик. Когато излязох навън, имах чувството, че нещо ме удари по главата. Пребледнял съм, облегнал съм се на колата. Аз не се уплаших, но колегата се уплаши. Каза, че си е помислил, че скоро ще прави кръст. След това влязох в болница. Изкарах осем дни там и реших, че ми стига толкова”, каза той.

Пред трите водещи в студиото на bTV той сподели и лични неща от живота си. Професорът обсипа с комплименти журналистките и призна, че никога няма да каже лоша дума за жена, когато наистина е хубава. „Казвал съм на грозновати жени, че са хубави с надеждата Господ да ми прости, все пак съм направил толкова църкви”, пошегува се той.

„Бих предпочел да съм в Ада, защото интересните хора са там – Хитлер, Сталин. Бих могъл да ги разпитвам, да правя интервюта с тях”, каза още проф. Димитров. Историкът се върна назад във времето и показа снимки от детството си. Той разкри, че се е родил много голямо бебе, над 5 кг., дори във вестника го писали.