Вежди Рашидов с емблематичен коментар! Разкри защо Моника е била жена на Станишев точно, когато е премиер и каква е заплатата на Виктор Николаев

7 Dni Sofia08.10.2017
Вежди Рашидов

„Атаките от страната БСП към ГЕРБ не носят нищо добро за държавата. Да се заиграваме на морал, особено в парламента, не е най-добрата игра. Второ – в държавата имаме много сериозни проблеми, които касаят всички хора, а те ето какво правят“. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Вежди Рашидов.

„Ако говорим за шуробаджанащина дайте да си говорим за управлението на Сергей Станишев. Да почнем за жена му Моника. Но не се прави така. Все пак – малка е държавата, знаем се един по един“, посочи той.

Рашидов обаче отказа да коментира „спектакълът“ с Антон Тодоров. „Това е модел – да се вдига веднага олелия. Не трябва да занимаваме целия български народ с изказани думи. Всичко обаче може да се реши лесно. Слава Богу в България има много свобода на словото“, поясни Рашидов.

„Никой никого не може да уволни, освен собствениците на медии. Все пак остава една горчивина. ГЕРБ е изпълнителна партия и си взимат важните решения. Но не бива публичното пространство да се занимава с това. Всичко ще ни се върне като бумеранг, затова трябва да внимаваме“, все пак поясни той и допълни: „Мъжкърлъкът е да намериш сили да се извиниш“.  „Не може хора, които водят предавания и взимат 15 000 лева заплата да мразят депутатите, които взимат 3 500 лева. Точно толкова е и моята заплата“ ,изригна бившият културен министър.

По темата за шуробаджанащина, в която БСП обвинява ГЕРБ, той заяви: „Не разбирам защо мой братовчед или кум, който е добър професионалист, да не може да прави кариера в област, в която и аз работа. Ми аз ако съм министър 20 години?. Все пак Георги, знай, че аз съм пълен сирак – нямам майка и баща, племенници и роднини, и може би затова не съм назначавал никого“.