Депутатите приеха доклада на комисията за изтребителите. Връщат процедурата за избор до по-ранен етап

Парламент

Парламентът предлага на Министерството на отбраната да върне на по-ранен етап процедурата за избор на нов боен самолет и да ревизира допуснатите пропуски.

Това предвижда Докладът на временната комисия за целевите бойни изтребители, който депутатите приеха в пленарна зала със 126 гласа “за”, 59 “против” и 4 “въздържал се”. В доклада се предвижда МО да изготви и след съгласуване с Министерството на финансите да внесе в Министерския съвет и в Народното събрание промяна на приетия от парламента Проект за инвестиционен разход по проект за придобиване на нов тип боен самолет. Промяната следва да включва нова финансова рамка на плащането, която да осигурява реализацията на трите приоритетни проекта за превъоръжаване на въоръжените ни сили, предаде novini.bg

Временната комисия предлага да се актуализират основните варианти за реализация на проекта на базата на офертите, постъпили след изпращането през декември 2016 г. на искане за предложение, включително и за новопроизведени самолети, и вариантите да бъдат внесени за приемане в НС заедно с новата финансова рамка. В доклада се посочва, че в края на февруари на България е направена оферта за нов самолет, която се е включвала в утвърдената финансова рамка за проекта, но не е разглеждана.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *