Нов скандал в парламента! Гръмна „Самолет гейт“. Посичат всеки, който си позволи да оскърби президента

парламента

В парламента отново ври и кипи. БСП брани яростнопрезидента Румен Радев. Един след друг депутатите на Корнелия Нинова обявяват от трибуната, че по времето когато Радев  е бил шеф на ВВС, не е направил нито един гаф за бойните самолети, предаде пик.

Филип Попов стигна дори дотам да поиска дапутати от ГЕРБ да бъдат отстранени от заседанието, защото са оскърбили държавния глава.

„Вече ще отнемам думата на всеки един, който си позволи да оскърби президента“, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Социалистът Драгомир Стойнев обаче го срази като поиска самият Главчев да осводи мястото си и да го отстъпи на заместниците му.

От парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на ГЕРБ, заяви, че БСП сътворяват „Самолет гейт“.

„Два пъти споменахте моето име, аз не съм си позволил подобно нещо. В момента има извършена огромна по обем работа от една комисия и водим дебат по същество, аз предлагам да се концентрираме върху доклада. Всички останаха с впечатление, че имате защитна реакция да не се пипа президента, той обаче в доклада не е споменат, вие го вкарвате като опорна точка. Вие се опитвате да ни вкарвате в „Самолет гейт“, който вие организирате и вкарвате президента вътре“, избухна от трибуната председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

След изказването му на парламентарната трибуна излезе депутатът от БСП Георги Свиленски, който скочи остро на Главчев и му напомни, че поста му е оцелял благодарение само на 4 гласа. „Г-н председател, когато искате да бъдете принципен председател на Народното събрание, бъдете принципен през цялото водене. Г-н Цветан Цветанов взе процедура лично и аз не разбрах с какво г-н Цветанов беше оскърбен, обиден, унизен, с какво се обясни, а взе да ви казва какво било казано в доклада“, каза Свиленски. Той поясни, че не вижда днес Цветанов да е засегнат, а само му е споменато името. „Моля ви спазвайте правилника. Ще ви напомня, че мястото ви отзад на тази трибуна е благодарение на 4 гласа, гласувани при вашата оставка. Вероятността тези 4 гласа да ги загубите е много близко. Спазвайте правилника, за да бъдете дълго време председател на Народното събрание“, обърна се Свиленски към Димитър Главчев.

Председателят на парламента Димитър Главчев заяви, че дали е отзад на трибуната, или отпред е въпрос на гледна точка.

„Моля ви да напуснете трибуната“, каза Главчев и му отне думата. „Казахте ми, че съм отзад на тази трибуна. Вижте къде съм“, обърна се Главчев към Георги Свиленски.

Изказването на депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров обаче отново разбуни духовете в залата, като напомни на всички народни представители, как Румен Радев е превишавал правата си като главнокомандващ ВВС, как е назначил любовницата си по онова време Десислава Генчева на две длъжности и как е излъгал, че никога не е писал „опорни точки“ за „Грипен“, като всъщност има документ подписан от него.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории