Радев срази ГЕРБ: Оставките на депутати и кметове са авариен изход, който вече не работи…

Румен Радев

Аз оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството, каза президентът на България Румен Радев.

Както виждате, премиерът подава ръка към мен, има и моята, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават. Трябва да е ясно едно – не може да има разбирателство в името на комфорта на управляващите, които и да са те. Оставките на депутати, кметове и общински съветници са авариен изход, който доскоро потушаваше проблемите, но този изход вече не работи, коментира той.

Трябва дълбоко, сериозно разследване и по-независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите. Освен това в цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, а по-скоро се използва като трибунал срещу президента, допълни Радев.

Днес върнах предложението за кандидатурата на господин Чолаков. Въпросът е принципен. Очаквам предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото, коментира той.

На въпрос дали ще прави партия, Радев отвърна, че това твърдение е смешно и не пожела да коментира повече.

Източник: 24 часа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.