Корнелия Нинова проговори за мъжа си: Заплатата му е по-малка от тази на един депутат! Той ми осигури гръб, когато…

корнелия нинова

Ще гласуваме „за“ оставката на Делян Добрев. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й Елена Йончева е изразила лично мнение с твърдението си, че ще гласува „против“ оставката на депутата от ГЕРБ, тъй като по този начин той ще получи индулгенция.

„Делян Добрев не единственото лице в този модел. Вчера говорихме и за депутата Александър Ненков. Възможно е тези хора да са професионалисти, но те трябва да минат през конкурси. В Хасково такива конкурси няма“, увери социалистката.

„ГЕРБ ми подаде една висока топка, която няма как да не им забия. Съпругът ми работи в „Лукойл“. Когато ние управлявахме, съпругът ми по лична молба напусна Агенция „Митници“. Тогава аз бях заместник-министър. Когато дойде Орешарски на власт, съпругът ми напусна друга държавна фирма, за да ми осигури гръб и да ми даде смелост да се боря“, коментира Нинова.

„От 2014 година са гласувани 9 закона за акцизи и горива. В 8 случая не съм гласувала умишлено, за да не съм в конфликт на интереси“, отсече лидерът на БСП.

„Когато избухна големият скандал за картел на горивата и за разследване на тези големи фирми за горива, аз бях човекът, който внесе искане за анкетна комисия, която започна разследване“, обясни социалистката.

„Никога „Лукойл“ не е спонсорирала кампания на БСП. Заплатата на мъжа ми е по-малка, отколкото на един депутат“, разкри тя.

„Започваме национална кампания за такива случаи, като тези в Хасково. Днес ще имаме национална среща с всички наши кметове и председатели на общински съветници. Ще поискаме от тях да се огласяват такива случаи в цялата страна“, каза още Корнелия Нинова.

„Не се бъркаме в работите на президента. Не му определяме позициите и правомощията. За нас е важно това, което президентът говореше в предизборната си кампания, да го изпълнява. И до сега той го прави“, обясни председателят на БСП. По думите й президентът Радев не е сбъркал с позицията си.

„Коалиция или разбирателство между ГЕРБ и БСП не може да има“, заключи тя.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории