Само в 7DniSofia.bg

Жесток удар от Турция! Арест и обвинение, че в България се подготвят крадени скъпи коли за „Ислямска държава“!

7 Dni Sofia03.10.2017
арест

В Истанбул е арестуван българин, който бил ключова фигура в канал за крадени луксозни автомобили в Западна Европа, които стигало до територии, контролирани от „Ислямска държава“.

Турската полиция съобщи, че 40-годишният български гражданин Сергей М. е арестуван в Истанбул. Той е бил изправен пред съда, а след налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“ е преведен в затвора, уточнява 24rodopi.com.

Българинът Сергей М., украинецът Александър Г. и молдовският гражданин Мансел Л. се опитвали да продадат крадени коли на граждани от страни в Близкия изток.

Според полицията, групата е крадяла луксозни коли в различни европейски страни, след което софтуерът им и номерата на шаситата се сменяли в България с коли от същата марка. По-късно возилата се прекарвали през българо-турската граница, а в Истанбул ги продавали на купувачи от Близкия изток.

Репортери в Истанбул твърдят, че по тази схема терористичната организация ИДИЛ е получила от различни престъпни групи, занимаващи се с кражби на автомобили, стотици возила от висок клас от европейски страни.

Заловената група в Истанбул е само част от тази мащабна схема, която действа на Балканите, както и в някои бивши съветски републики, твърдят истанбулски журналисти.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.