Вие давате ли си сметка какво се случва в момента!? Цветанов вдигна партия ГЕРБ срещу Бойко Борисов!

7 Dni Sofia01.10.2017
Бойко Борисов Йорданка Фандъкова (3)

Ако разглеждаме ГЕРБ като футболен отбор, Бойко Борисов е неговия президент. Той задава политиката, той определя поведението му в първенството. Той гарантира финансовата му стабилност.

Главният мениджър на този отбор е Цветан Цветанов. Селекцията е негово дело. Получил е пълен картбланш да привлича състезатели. Без значение за депутатски или кметски листи става дума.

Напоследък селекцията на ГЕРБ е трагедия. Скандал след скандал. Поредният такъв бе свързан с Делян Добрев. За всички е ясно, че е в кюпа с двата крака. Ама онази съученичка не познавал, ама тази кумичка не докосвал, ама кметът ги назначил без той да знае. Вие виждали ли сте кметът на Хасково? Пенсионер, който бе измъкнат незнайно откъде и направен кмет. И този стар човечец ще тръгне срещу ГЕРБ? Не, явно се е уплашил да свърши нещо, което преди някоко месеца уплаши и Лиляна Павлова.

Накрая на президента на клуба ГЕРБ му писна. Върна се от Талин, опъна ушите на когото трябва и след 4 дни словесни полюции Делян Добрев си подаде оставката в…неделя сутринта. Нищо, че в събота заспа с други мисли.

Което отприщи нещо невиждано в България! Стотици партини ядки на ГЕРБ предприеха акция, каквато не сме виждали от времето на Тодор Живков! Делян Добрев на практика бе обожествен! На кого ни оставяш, Деляне, ревнаха стари гербаджии. Млади гербаджийки разкъсаха ризи и застанаха с голи гърди да го бранят. Това е акция на БСП, категорично се пишеше във всички декларации.

Извинявайте, но това е активно мероприятие! 127 декларации и още 312 фейсбук-поста в подкрепа на разжалвания лично от Бойко в третия кабинет „Брисов“ Делян Добрев!? В неделя, когато всички почиват! А това активно мероприятие може да бъде организирано само и единствено от Цветан Цветанов.

Това го знаем всички, въпросът е срещу кого бе мероприятието! Ако в неделя сутринта Бойко Борисов е призовал Добрев да се маха, а след това цялата партия пише декларации срещу него, значи мероприятието е срещу премиера. Което е страшно, защото вторият човек в партията я изправя срещу първия. Селекционерът тръгва срещу Президента!

Има и нещо друго! Мероприятието е в подкрепа на местния партиен феодализъм. Без значение червен, син, турски или съветски. Онзи със суджука в Добрич е дребна риба. Другият, дето натопи дете в убийство е дребна душа. Докато Делян Добрев е голям играч, регионален играч. Важна част от схемата на селекционера Цветанов. Ако днес Бойко може да му подаде оставката в неделя, утре няма ли да я поиска от Тотев в Пловдив!? След това на някой друг. Това няма как да плаши много деляндобревци в състава на Цветанов. Няма как те да не питат полицая какво ги чака тях.

Е, днес Цветанов може да им каже, че каквото и да направят, Партията е зад тях. Готова е да скочи дори на президента. Защото в ГЕРБ днес важен е селекционерът!

А както е тръгнало в един момент ще се окаже, че Борисов има кабинет, но няма партия…

ВЛАДИМИР ЗАРКОВ, специално за 7DniSofia.bg