Българин бе тежко ранен, а сърбин е убит при нападение от афганистанци във Виена

бежанци

Сърбин бе убит, а българин – тежко ранен, при конфронтация с афганистанци и чеченци във Виена тази нощ, предаде австрийската национална информационна агенция АПА, съобщи БТА.

Меле между шест души се разигра тази нощ в район Отакринг в столицата на Австрия. След като един от тях извадил нож, 21-годишен мъж получил тежки наранявания и малко по-късно е починал в болница. Човек, който е бил с него, е в тежко състояние с опасност за живота. Четирима души са задържани.

Към 2 ч. тази нощ двете групи – 21-годишен сърбин и българин, от една страна, и четирима мъже от Афганистан и Чечения, от друга – влезли в конфронтация по неизвестни засега причини, съобщи полицейски говорител. Инцидентът станал близо до входа на метростанция.

Както се посочва, единият от групата на четиримата, 22-годишен, извадил нож и наръгал сърбина и българина. И двамата получили много тежки наранявания. Някъде около час и половина по-късно 21-годишният сърбин починал в болница.

След това четиримата мъже избягали, но малко по-късно били задържани. По 22-годишния нападател е имало следи от кръв. По случая е образувано разследване.

В рамките на днешния ден заподозрените ще бъдат разпитани. Засега не е ясно каква е причината за случилото се, дали са участвали и още лица, както и видът и местонахождението на ножа.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории