Любовник завлякъл 100 бона от Енджи Касабие, а Стефан Данаилов й дал старт в кариерата..

Енджи Касабие

Огромна загуба бележи началото на забележителната кариера на красивата диетоложка Енджи Касабие, която е сред участниците в тазгодишния сезон на „ВИП Брадър”. За удара, който е понесла преди няколко години, ливанката намекна неотдавна в предаването „Черешката на тортата”. Тогава тя призна, че е изгубила пари, които получила от баща си. Измамили я приятели, с които стартирала бизнес начинание, предаде Хот Арена.

„Изтърпях една много голяма загуба. Баща ми искаше да направи нещо, което е свързано с диетологията, да ми помогне. Но аз, вкарах някакви хора, които са уж приятели, да ми помогнат. И те, за съжаление, измамиха ме. Това ми беше най-големият урок в живота”, признава Касабие.

В светските среди обаче се говори, че Енджи Касабие нарочно не уточнила в кулинарното предаване, че била измамена не просто приятели, а от първата си любов. С тогавашното си гадже Енджи, която по онова време все още била студентка, отворила ресторант за здравословно хранене в София. Стартирали 50 на 50, което според слуховете, означавало по 50 000 евро. Своята част от парите Енджи получила от баща си, който е фармацевт.

Като всеки родител, той решил да помогне на най-голямата от трите си дъщери поне за старта на бизнес начинанието й, за да не се бори сама за мечтата си. Така с неговата подкрепа, включително и финансова, Енджи Касабие отварила ресторант с тогавашния си приятел. Заведението бързо се превърнало в хит и станало едно от най-предпочитаните в столицата. Един ден обаче Енджи се върнала в Бейрут за няколко дни, а когато се прибрала в България, установила, че няма никакво участие в ресторанта. Той вече официално се водел собственост изцяло на тогавашния й любим.

Така за един ден Енджи губи и бизнеса си, и любовта си, и 50 000 евро, които баща й дал. Вместо да се втурне в съдебни битки обаче, диетоложката решава да започне на чисто. Тези, които я познават, казват, че тя е от хората, които не биха губили енергия и време с подобни начинания, които биха й донесли още повече негативни емоции. Както е известно, Енджи е силно вярваща и винаги се е водила от максимата, че ако направи добро, Господ ще й го върне двойно. Такова е и възпитанието от родителите й. Затова, когато губи всичко, включително и финансовата подкрепа на баща си, тя решава, че ще се справи сама. Започва работа в аптека, в която имала и нощни дежурства. С минималните средства, които изкарва, съумява да си плаща квартирата, да се изхранва и да наеме първия си офис.

„Беше една малка стаичка, в която започнах да работя като диетолог. И след което в офиса, който бях наела за 250 лева, един ден дойде г-н Стефан Данаилов. Оттам всичко започна да върви на обратно – от лошо към добро”, спомна си ливанката. Обичаният актьор отива при нея за съвет по настояване на вече покойната си съпруга Мария.