Каракачанов с радостна новина за всички военнослужещи: От началото на следващата година…

Красимир Каракачанов

Вдигат заплатите в армията догодина. Увеличението ще стане от началото на следващата година, като от първи януари ще скочат възнагражденията на военните. Това каза във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него заплатите на военнослужещите няма да бъдат увеличени еднакво. Повече средства ще се насочат към бойните поделения и военните, които са на терен.

Относно идеята за изграждане на военноморска база на НАТО в България министърът уточни, че пред подобен проект има различни затруднения и спънки. „България трябва да разчита на първо място на собствения си флот и затова е необходимо той да е максимално обезпечен“, коментира Каракачанов.

Военният министър добави, че правителството работи активно за повишаването на пенсиите у нас. В тази връзка в социалното ведомство се търсят начини за спиране на изтичането на стотици милиони левове за фалшиви инвалидни пенсии. Каракачанов допълни, че с тези пари ще бъде увеличена минималната пенсия на по-късен етап.

„27 години след толкова много реформи, в армията има повече проблеми, отколкото преди да започнат промените. Има демотивация на личния състав вследствие на съкращенията, уволненията и безпаричието“, поясни Красимир Каракачанов.

„Глупостта, която правиха мандат след мандат политици, да ни обясняват, че като влезем в НАТО всичко ще приключи, едва ли не някой друг ще ни пази и ние само ще ръкопляскаме и ще ходим на Гергьовденския парад и като влезем в Европейския съюз някой ще ни храни, лъсна, че беше една гола пропаганда“, заяви Каракачанов.

„Това са неща, за които трябва да се говори и да не се допускат в бъдеще, защото аз днес съм министър, утре – няма да съм“, отбеляза Каракачанов.

Днес във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва от курсантите „Випуск 2022“ за Военноморските сили и „Випуск 2023“ за Военномедицинската академия.

19 млади курсанти за ВМС, от които 17 младежи и 2 девойки и 19 военни лекари, от които 4 младежи и 15 девойки, прекрачиха прага на Морското училище на 18 август.

През тази учебна година за първи път в България МУ-Варна, съвместно с военно медицинска академия и ВВМУ, дадоха възможност и за специалност „Военен лекар“.

коментар

  • Георги

    02.10.2017 at 15:56

    Предлагам пенсията да стане 2000лв да няма минимална и максимална пенсия.Но за сметка на това да се пенсионираме на 95 години който доживее до пенсия поне ще се радва на голяма пенсия

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.