Таско Ерменков удари силно рамо на Румен Радев разкри какво следва: БСП излиза от Парламента!

7 Dni Sofia25.09.2017
таско ерменков

Управляващата партия показва лековато поведение. От комисията за изтребителите не посмяха да влязат в едно открито сражение с президента Румен Радев. Опитаха се да замазват нещата. Това каза по Канал 3 депутатът от „БСП за България“ Таско Ерменков.

„За изтребителите имаме изпратени три оферти. И на трите фирми се въвежда условието, че трябва да има разсрочено плащане. Две от фирмите приемат, а F-16 отказват. Това е довело до решението за отпадане на тяхната оферта, защото има решение на парламента. Виновни за тази неразбория са политическите ръководства на Министерството на отбраната и донякъде Народното събрание. За БСП проблемът в армията е кадрови. На това трябва да се наблегне, а не на самолети и кораби.

Не искам да отговарям от името на президента Румен Радев. Аз си мисля, че той като достоен офицер и човек ще даде най-добрият отговор на темата за изтребителите „Грипен“. Не мога да давам акъл на президента, но според мен той трябва да направи изявление по темата“, каза още Ерменков.

„От БСП сме готови да напуснем парламента. Това ще стане, когато бъдат прекрачени и последните граници от управляващите. За мен е много по-добре да сме извън Народното събрание, отколкото да седим вътре и да симулираме мимикрия на демокрация“, разкри червеният депутат.