Стъписващо! Извадиха черен списък с набелязани цели: Огнян Донев, Сашо Дончев, Гриша Ганчев, Цветан Василев…

7 Dni Sofia24.09.2017
ЦСКА Царско Село (20) Гриша Ганчев

Политикът Татяна Дончева даде разтърсващо интервю за Офнюз! Тя хвърли бомбата, че на крупни бизнесмени им се лепва етикета „олигарси“, след което започват по списък се отнемат бизнеси. И намеква, че списъкът е в ръцете на Делян Пеевски:

В случая с „Емко“ и „Дунарит“ се прави едно упражнение, което аз квалифицирам като прояви на фашизъм, които ще се задълбочат поради няколко причини.

Знаете, че в Германия фашистите първо започват с евреите. И започват на принципа: тези имат много, дай да им го вземем, защото голямата част от народа е беден и има нужда. Правно-техническа подробност е дали сме го взели, като сме обявили закон за експроприацията на олигарсите и сме направили списък, като сме казали, че олигарси са Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев, Цветан Василев, Гриша Ганчев и така нататък – ама Пеевски не е олиграх.

Гебрев (Емилиян Гебрев, собственик на „Емко“, бел. ред.) не е бил в списъка до миналата година. Поради което вие не сте чули от Гебрев да протестира и да каже, че това, което се случва е нередно и че не може банката да се разграбва така. Голяма част от българския бизнес има навика да си мълчи и да смята, че това него не го засяга. Също както в Германия – започват с евреите, после минават на комунистите и накрая минават на всеки човек, който има нещо, което искат да вземат.

Имате Наказателен процес, в който сегашните управляващи и прокуратурата през парламент, с участие на управляващи и опозиция предвидиха нов ред за арестуване на хора, защото не са намерени на адреса, на който са регистрирани. Все едно, че всички ние не знаем, че в България много отдавна тази система на адресна регистрация е изоставена и че хората живеят на разни адреси без да си сменят личните карти.

Да привличаш ти за пране на пари и за данъчни неизвършени престъпления, да кръщаваш организирана престъпна група всеки управителен съвет, всеки съвет на НПО, всеки надзорен съвет, общинска управа и всякакви подобни, да вкарваш ти на практика политическите позиции в специализирани съд, контролиран от Пеевски и Цацаров – за какво говорим?

Това е фашизоидна история. Дали правно-технически сме го направили през наредба или законодателство – ами те първите стъпки на Хитлер също са били през нормално законодателство. Там също голяма част от едрия бизнес го е подкрепил и накрая е завършил живота си в лагери.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.