Само в 7DniSofia.bg

Бомбата в събота! Две назначения в КФН вадят Патриотите от кабинета! Не е истина кого издигнаха от тяхно име

7 Dni Sofia23.09.2017
Валери Симеонов

Бившият изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов и депутатката от ГЕРБ Диана Йорданова са били номинирани за заместник-председатели на Комисията по финансов контрол часове, преди Народното събрание да приключи работа тази седмица, показват внесените предложения в деловодството.

За тях обаче никой не знае, шансът да разбереш е да си отвориш за нещо сайта на Парламента, за да видиш за номинациите. Голяма част от Патриотите са бесни, днес вече открито се говори за излизане от управлението.

Атанасов ще бъде предложен за ръководител на дирекция „Надзор на инвестиционната дейност“, а Йорданова – за осигурителния надзор. И двамата са политически кандидатури, а не експертни фигури: първият е свързван с ДПС, а Йорданова е депутат от ГЕРБ и бивш бургаски общински съветник. И двамата нямат опит в секторите, които ще контролират.

Номинацията на Атанасов със сигурност за пореден път ще взриви управляващата коалиция! Той е бивш изпълнителен директор на НАП и настоящ зам. финансов министър. Атанасов оглави агенцията при управлението на Орешарски и остана на поста при втория кабинет на Борисов след договорка с Делян Пеевски.  Докато беше начело, НАП често инспектираше с ревизии фирми, неудобни на тандема Пеевски – Василев. Това е друга причина да се смята, че Бойко Атанасов е близък до депутата от ДПС.

Интересното е, че сегашната му кандидатура ще бъде презентирана като издигната от коалицията „Обединени патриоти“, която се превърна в трамплин към властта на кадри от обкръжението на Пеевски. В коалицията обаче подобно нещо не е било обсъждано, не и с Валери Симеонов и депутатите му. Проверка на 7DniSofia.bg показа, че и тези на Каракачанов не знаят нищо.

Така остава варианта застъпник на Атанасов да е Волен Сидеров. Припомняме, че лидерът на „Атака“ дълго време крепеше с пръста си управлението на Пламен Орешарски и бе спряган за патерица на Делян Пеевски.