Само в 7DniSofia.bg

Мислите, че Делян Пеевски – шеф на ДАНС, е дъното в тази държава? Нищо подобно, ето ви нещо още по-скандално

7 Dni Sofia22.09.2017
Христо Иванов
Пет извънпарламентарни партии предупреждават, че изборът на Стоян Мавродиев за шеф на Българската банка за развитие, който трябва да стане факт, ще доведе до нов провал на правителството. И на БНБ. Дори се смята,че това кадрово решение е по-голяма грешка отколкото назначаването на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Назначаване на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС се превърна в еталон за опитите на задкулисната държава, на това, което в Турция наричат дълбока държава, да заема нови рубежи в управлението на страната. Тогава с много усилия обществото успя да спре назначението на Пеевски. Ходът с назначаването на г-н Мавродиев в Българската банка за развитие трябва да го видим заедно с хората, които бяха назначени във ВСС, опитите за продължаване на корупционното статукво във ВАС. Това е опит на определени прослойки, които функционират както държавен елит, да удържат статуквото и да го крепят още дълги периоди. Г-н Мавродиев доказа, че изпълнява безпрекословно поръчки на задкулисието“, обяснин Иванов.

Той допълни,че именно Мавродиев беше шеф на Комисията за финансов надзор по време на заключителния етап от сагата КТБ.Това е една от двете институции ,които проспаха това, което се случи по-нататък. И за това цялото нещо не е е понесла никаква отговорност категоричен е Христо Иванов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.