Само в 7DniSofia.bg

Група цигани помляха от бой ученик в кв.”Люлин”. Не са го обрали, било е за кеф…

линейка

Четири pомчета cмляxа от бой yечник за ĸеф във вторник в cтоличния кв. “Люлин”, cъобщи в “Телеграф”.  Близки на пpебития Давид са пyбликyвали снимка на смляното момче във фейcбyк. Той е откаран в болница с разбито лице, но четиримата побойници са на свобода.

Все още няма задъpжани за побоя.

Това е поредното нападение на роми, след като вчера стана ясно, че циганка от Айтос и мъжът й са нападнали и били полицай.

Почти цял ден вчера 12-годишното момче и майка му Катерина прекарали в 9-о РПУ, където дали показания за инцидента и пуснали жалба.

Шестокласникът Давид Васил се прибирал от училище във вторник. В междублоковото пространство бил нападнат от четири ромчета. Първоначално му подвиквали и провокирали, но детето ги отминало. Това озлобило още повече момчетата и те се втурнали след него. За броени минути успели да му разбият носа и устата. След като видели, че Давид е целият в кръв, се стреснали и избягали.

“Това се е случило вчера на едно дванадесетгодишно дете, пребито брутално от трима “интегрирани” и “социално слаби” цигани. Побоят станал в “Люлин” 4 срещу общежитията. Детето е син на моя приятелка, но можеше да е моето или вашето…Детето се е прибирало от училище и не е искало да разговаря с тях, просто ги е подминало, без да отговаря на въпросите им. Къде е законът!?”, пише във Фейсбук близка на потърпевшото семейство жена.

Първоначално Давид помислил, че са го ограбили, но установил, че телефонът си е у него. Излиза, че е бил пребит просто така, за удоволствие, коментираха разследващи. Детето било отведено в “Пирогов”, където майката видяла още едно пребито момченце, за което разбрала, че 6-и микрорайон. На другото дете откраднали колелото.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...