Само в 7DniSofia.bg

Изненада! Днес забраняват автомобилите в центъра на София! Ще ползваме само градски транспорт…

7 Dni Sofia22.09.2017450
автомобил

На 22 септември 2017 г., петък, София се присъединява към традиционната вече за Европа инициатива Ден без автомобили в рамките на Европейската седмица на мобилността. От 8:00 до 19:00 ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране – районът, ограничен между бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Княз Александър Дондуков“, ул. „Георги Сава Раковски“, бул. „Цар Освободител“, с изключение на граничните улици и булеварди.

Забраната изключва автомобилите, обслужващи мероприятието, както и колите на масовия градски транспорт и автомобили на сватбени тържества и на живущите. Още от 00:00 до 19:00 ч. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва:

– на бул. „Витоша“ между ул. „Алабин“ и бул. „Александър Стамболийски“;

– на пл. „Кн. Александър І“;

– на ул. „Леге“

; – на ул. „Съборна“ между пл. „Св. Неделя“ и ул. „Леге“.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението. Общината призовава гражданите и посетителите на София да използват градския транспорт за стигане до центъра, а в пешеходния периметъра да се разхождат пеша, да карат колело, ролери, тротинетка и да ползват градски транспорт, предаде novini.bg

От 10:00 ч. до лятната сцена на „Борисовата градина“ ще стартира велопоход „Заедно с велосипед“ в присъствието на заместник-кмета по транспорт Евгени Крусев и Екатерина Йорданова – председател на постоянната комисия по транспорт към Столичен общински съвет. Това е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобилността. Център за градска мобилност и Столична община канят всички любители колоездачи да се включат в инициативата. Обиколката стартира от „Борисовата градина“ и продължава през Ловния парк, и през Южния парк. Колоездачите ще изминат общ маршрут от 13 км, който преминава през много от парковете на София.

 

 

 

loading...

loading...