Само в 7DniSofia.bg

Корнелия Нинова продаде мача на Бойко Борисов! Министър Караниколов извърши вече 10 престъпления! Никой не е взривявал така БНТ

7 Dni Sofia20.09.201732580
Татяна Дончева

“Какво значи БСП да си сложи шестте кандидатури за ВСС, за да може ГЕРБ да си избере от тях. Да избере трите най-слаби! Това глупост ли е – едва ли? Питам има ли управляващи и опозиция в парламента и възможности за реформа. Корнелия Нинова продаде мача”, Това коментира Татяна Дончева в “Още от деня” по БНТ. Някои от кандидатурите за членове на висшия орган били свързани с бивши служители на ДС.

Пред НС по същото време имаше протест на работници на ЕМКО по повод опита на държавата да закрие част от заводите им. Аз бях там, защото съм от Трявна и милея за моя град. Баща ми изкара целия си стаж в този завод, допълни тя.

Дончева предизвика и скандал в студиото, като заяви, че журналистите се страхуват да задават въпроси на министъра на икономиката Емил Караниколов за ВПК.

Държавата не опитва да си подреди къщичката, а през лостовете на държавата няколко души се опитват да откраднат един доходоносен бизнес, коментнира Дончева скандала с ЕМКО и Дунарит.

“Искат да откраднат складираната в Бургас продукция. Какъв е проблема? Във ВМЗ сложили в борда на директорите трима директори, дето са адвокати от котилото на Сашо Ангелов, адвоката на Пеевски. В ЕМКО сложили трима химици. И т направили страхотен барут, за който сега е битката”, хвърли бомбата Дончева.

“Министърът (на икономиката) върши престъпления от няколко месеца насам. Смятам, че не е толкова глупав да не съзнава това. Има 10 нормативни акта, които тези фабрики, които те трябва да спазват. Между тях са и тия за противопожарна безопасност. За нарушенията на всеки от тези нормативни актове има санкции. За нарушенията на противопожарните изисквания санкциите не са да вземете външнотърговския лиценз на дружеството”, заяви Дончева.

Тя нарече водещата Поли Златарева “говорител на правителството”, а журналистката контрира с въпрос: “А вие чий говорител сте”? Не съм говорител на мафията, отсече Дончева. Явявам се тук като човек, който вижда, че в последните 27 години нищо не се е променило, категорична бе политическата фурия.