Само в 7DniSofia.bg

Министър на Румен Радев скрил оферта за боен самолет, за да влезе тази за…

Румен Радев

Жесток скандал виси над главата на Румен Радев. Причината е скрит доклад от страна на служебния министър на отбраната Стефан Янев. Разковничето е в един текст в доклада на Министерството на отбраната за “Придобиване на нов тип боен самолет”.

Ето и извадка от текста на доклад от Министерството на отбраната, който е бил неглижиран и съвсем потулен по време на служебното правителство:

“Беше установено, също така, че в края на месец февруари на България е направена оферта за нов самолет, която се е включвала в утвърдената финансова рамка за проекта. На заседанието на Временната комисия на 14.09.2017 г. председателят на БУП потвърди за тази оферта и изказа положително мнение за нейните характеристики. Аргументите му, с които обясни защо офертата не е била разгледана бяха, че същата не е включвала въоръжението на самолета. Това буди недоумение  като се има в предвид, че и офертите от другите кандидати са без въоръжение”.

Прикритата оферта е американска от корпорация “Локхийд Мартин”, като е изпратена грама от посланика на България в САЩ до президента Румен Радев, външно министерство и МО. Така се оказва, че под нечие въздействие, въпросната оферта е била автоматично изключена и прикрита, като според източници на ПИК е вкарана тази на “Грипен”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *