Само в 7DniSofia.bg

Слизайте от автомобилите в София! Столицата вече има нещо, което прави пътуването песен

7 Dni Sofia19.09.201722410
метро

Мобилно приложение ще ни показва как най-бързо да пътуваме със столичния градски транспорт.На новия сайт на Центъра за градска мобилност – sofiatraffic.bg може да се въведе желания от нас маршрут и автоматично ще се изчисли кое е най-подходящото превозно средство.

Шефът на дружеството Христиан Петров коментира, че ще има информация за това колко крачки изминаваме при смяна на транспорта, както и къде се намират близките велоалеи и велопаркинги, цитиран от “Дарик”.

Как да се отървем от дългите пътувания и многобройните прекачвания с градския транспорт в София. На новия сайт на ЦГМ могат да се въведат начална и крайна спирка, както и дата и час на пътуването и приложението автоматично изчислява най-оптималния вариант.

Петров посочи, че постепенно ще се надгражда новата секция „До къде ще пътувате”. “Човек може да стигне от точка А до точка Б с градския транспорт. След като въведе адреса, му се предоставят няколко възможности за различен маршрут – най-бърз, най-малко прекачвания, най-малко ходене. След като човек избере един от тези маршрути, той автоматично се изчертава на карта”, каза Петров.

Модернизацията на сайта е за сметка на ЦГМ, като сумата достига 30 хиляди лева.