Само в 7DniSofia.bg

Министър на Борисов изнагля страшно! На заплата при Пеевски ли е, та удари жестоко по частна фирма? Иде нов протест

7 Dni Sofia13.09.201720840
Министър Емил Караниколов (1)
Министерството на икономиката все още не е възстановило лиценза на компанията „ЕМКО“ ООД, въпреки уверенията на министър Емил Караниколов, че това ще се случи. Затова информират в прессъобщение от инициативна група от работници и служители на компанията.

Те припомнят, че след проведения от тях протест на 21 август Караниколов им е гарантирал, че лицензът ще бъде върнат след отстраняване на констатирани от служба КОС към МВР нарушения. Въпреки непризнаването на тези нарушения, от компанията все пак са извършили предписанията, но лицензът така и не е бил възстановен. Дори напротив – „ЕМКО“ ООД продължавало да търпи санкции от официалните институции, които възпрепятствали търговската му дейност.

На протеста работниците открито обвиниха Делян Пеевски, че има мераци към завода им и затова е започнал война срещу настоящата власт. Те попитаха министър Николов на тяхна страна ли е или на Пеевски както се говори, заради досегашната му карира, минала в обслужване на сина на Ирена Кръстева. “Като върна лиценза ще разберете”, обеща тогава Николов.

Е, позна – лиценз ням, а вече никой не се съмнява, че Караниколов е Черния Петър на Пеевски в битката за оръжейния завод.

Според прессъобщението Министерството на икономиката най-вероятно е наредило на една от основните фирми, занимаващи се с външна търговия със специална продукция да развали договорите си с „ЕМКО“ ООД, което от компанията приемат като вмешателство на правителствено ниво.

Във връзка с това от работниците предвиждат нов протест утре, на 14 септември, от 11 часа на автогарата в село Вонеща вода. Работниците от Обособено производство в град Монтана пък ще протестират на старата „Камгарна фабрика“, в непосредствена близост до главен път Е-79 по същото време.