Само в 7DniSofia.bg

Валери Симеонов отвърна на удара: Веселин Марешки е смешник!

Валери Симеонов

Лидерът на парламентарната партия „Воля“ Веселин Марешки е смешник според вицепремиера Валери Симеонов.
„Не им обръщам внимание на тези смешници“, коментира вчера Симеонов намеренията на депутата и известен аптекарски бос да поиска вот на недоверие към правителството. Според Марешки вотът на недоверие би трябвало да е за цялостната политика на кабинета.
„Премиерът е обявил, че ще подаде оставка, ако срещу него излязат на протест 300 души. Такъв ще има на 11 септември“, заплаши Марешки.
Валери Симеонов контрира във Фейсбук профила си. „Правителството има програма, която работи. Нямаме проблеми в коалицията ГЕРБ – “Обединени патриоти“, както и в нашата коалиция „Обединени патриоти“, добави той.
След като лидерът на „Воля“ заяви, че ще иска сваляне на кабинета и нови избори, той получи подкрепата на БСП. И ДПС дадоха уклончиво рамо на идеята му, но трите партии имат само 117 гласа в парламента. Дори да получат гласа на един независим депутат, и той няма да стигне за нужните 121 народни представители, за да падне кабинетът.
Преди седмица на своя профил Марешки публикува видеоклип, пародиращ усилията на Симеонов за спиране на шума в Слънчев бряг, предаде „България Днес“
Клипът показва група младежи, които танцуват на плажа Кабакум, където изведнъж се появява Марешки и им спира музиката. Следва интересен диалог между него и един от младежите:
„Абе, бат’ Веско, Валерката уби долу купоните на Слънчев бряг. Ти искаш да съсипеш купона на Кабакум ли?“
„Какъв купон, какъв Кабакум бе, аз съм си вкъщи, айде изчезвайте от тука бързо.“
Клипът завършва с още един култов диалог между двамата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.