Само в 7DniSofia.bg

Валери Симеонов с нова цел: Забраняваме подвижните търговски обекти! Плажовете приличат на чаршаф-пазари (СНИМКА)

Валери

Всички преместваеми обекти в курорта „Слънчев бряг“ трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави Симеонов.

Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само „Слънчев бряг“, а и „Златни пясъци“ са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари, каза вицепремиерът. Ще инициираме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежежие, с които да се въведе ред в курортите, информира той.

Симеонов каза, че „Слънчев бряг“ АД трябва да бъде закрито, защото не генерирало никакви печалби. Според Сименов Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта „Слънчев бряг“ и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция „Митници“ и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.

Преди минути вицепремиерът коментира темата и във Фейсбук: „Ще внесем законопроект за забрана на всички преместваеми обекти по плажовете с изключение на абсолютно необходимите за осигуряване на безопасност и вероятно водни развлекателни услуги. Българските плажове са се превърнали в жалки подобия на арабски чаршаф-пазари. Надявам се депутатите от ГЕРБ да ни подкрепят в цивилизоването на българския морски туризъм!“

Източник: novini.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.