Мая Манолова разкри: Черни дупки в закона позволяват кражба на земеделски земи

мая манолова

Омбудсманът Мая Манолова свика дискусия относно проблемите в закона за земеделските земи, предаде репортер на Novini.bg.

В момента този закон дава възможност да се правят опити за кражба на земеделски земи. Тези пропуски Манолова ги нарече „черни дупки”. Така се получава, че собственикът оре и сее, а измамникът само жъне, каза тя. тези измами се случват като фирми отдават под наем земите на земеделски собственици на свързани с тях лица и без проблем заверяват договрите пред нотариуси тъй като той не проверява съдържанието на акта.

На дискусията присъстваха кспери от министерство на земеделието както и потърпевши от сега действащия закон. Манолова предложи промени в закона сред които, да се представят скици при вписване на договорите за наем и аренда, общинската служба по земеделието да не регистрира договори, сключени от несобственици, вече сключени договори от несобственици могат да се потвърдят в едномесечен срок само от собствениците с нотариално заверена декларация, изрично изискване за догорите за наем и аренда на зеледелска земя да се включват само от собствениците на имоти.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории