Няма такава наглост! Марешки паркира бентлито си на плажа и каза: Аз съм си вкъщи (ВИДЕО)

Марешки Бентли

Заместник-председателят на висшия държавен орган в България – Веселин Марешки – засне видеоклип, в който се опитва да иронизира акция „Тишина” на вицепремиера Валери Симеонов. Според думите на варненския политик и бизнесмен, „Когато някой се вземе твърде насериозно – става смешен, погледнат отстрани”. Дали Валери Симеонов става смешен или не ще решат българските избиратели на следващите избори – дотогава би трябвало да ни интересува дали вицепремиерът спазва закона и следи за спазването на зоните. Повече от шокиращо е, че самият Марешки като заместник-председател на Народното събрание парадира с нарушаването на ЗУЧК в своя видеоклип.

Първото нарушение е навлизане с автомобил на плажната ивица – във видеоклипа, Марешки влита с луксозно Бентли директно върху пясъка, където то е паркирано и оставено.

Второто нарушение е далеч по-фрапиращо – парадирането с продължаващия да функционира фитнес и спа-център на два етажа върху плаж „Кабакум”. Скандалът с двуетажната постройка  започва през 2012 г., когато регионалният министър Павлова минава на инспекция и слисано възкликва пред нея: „Ама, това преместваем обект ли е?” Секунди по-късно, Павлова вижда табела с надпис „Частен клуб” и отново се смайва: „Частен клуб? Абсурд! Не може на плаж за обществено ползване да има нищо частно”.

Започват проверки, като РДНСК прави предписание, а кметът издава заповед за премахване на втория етаж от хасиендата. Павлова подкрепя решението и прави политическо заявление, че очаква сградата да бъде съборена и построена наново в рамките на разрешените за преместваем обект квадратури. Веселин Марешки обжалва решението в съда и печели – според магистратите, премахването на второто ниво нарушава конструкцията на обекта, което щяло да причини значителни вреди на собственика по време на туристическия сезон.

Днес вече сме 2017 година и от тогава са изтекли 5 летни туристически сезона. Веселин Марешки не само още не е съборил незаконната си постройка, но и вече като зам-председател на парламента демонстрира недосегаемост, показвайки я пред цяла България и наричайки я „вкъщи”.

Не е ясно дали заснетият видеоклип успява да осмее Валери Симеонов или пък постига обратния ефект и осмиващият Марешки става смешен. Със сигурност, обаче, българската държава и правителство ще станат за смях, ако продължат да толерират незаконното строителство на зам-председателя на Народното събрание вече шеста година.

Източник: 24 часа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории