Задник ли? Нищо подобно, издигнаха Делян Пеевски за лице! При това на най-важното нещо, което ще се случи в България

7 Dni Sofia02.09.2017
делян пеевски
Делян Пеевски да стане лице на българското председателство на Европейския съвет. Това призова Георги Георгиев от организация БОЕЦ. Официалното предложение затова вече е внесено в деловодството на Народното събрание и е изпратено до лидерите на всички парламентарни групи в 44-тото НС.

„Скоро нашата номинация ще бъде изпратена и до Министерския съвет. Макар да сме я адресирали до институции, тя всъщност е насочена към българското общество. Държавата е Пеевски и Пеевски е държавата, нека си го кажем честно. Искаме да официализираме този факт и да си кажем истината такава, каквато е“, заяви още Георгиев.

 

По думите му от БОЕЦ ще изчакат реакцията на българските институции и ще организират обществен дебат, а ако трябва и подписка в подкрепа на своята номинация. Едва след това ще информират международната общественост и институции.

 

Ето и какво са посочили като мотиви в своята номинация от БОЕЦ:

 

„Делян Славчев Пеевски е български предприемач, медиен магнат , политик и общественик. Народен представител е от парламентарната група на ДПС в 41-то, 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. През август 2015 г. Пеевски официално придобива дялове от вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и др. Заедно с това той официализира и собствеността си в тютюневия гигант „Булгартабак“, приватизирано през мандата на първото правителство на Бойко Борисов (2009 – 2013).

 

През 2001 г. оглавява борда на „Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България, когато е само на 21 години.

От май 2005 г. Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба.

Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.

Като народен представител през годините г-н Пеевски е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, и член на Комисията по правни въпроси към НС.

По предложение на министър-председателя Пламен Орешарски на 14 юни 2013 г. Г-н Делян Пеевски е избран за председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

Избран е за евродепутат от листата на ДПС на изборите за Европейски парламент през май 2014 г.

Господин Пеевски е успешен бизнесмен, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек притежаващ стар „Опел”  се превръща за кратко време в мултимилионер, собственик на активи за десетки милиони, официално декларирани.

Основател, вдъхновител и носител на много бизнес модели, най-известният от които е моделът „КОЙ”, най-успешният управленски модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски класации.

Чрез своята вродена харизма, той единствен успява да изкара на площадите десетки хиляди български граждани, което показва неоспоримият му принос към развитие на гражданското общество в България.

Номинираната от нас личност е известна с множеството си международни контакти в редица страни – Турция, Сирия, С.Арабия, Судан, Дубай и други.

Изключително „магнетична” личност, чиято дейност  вече се оценява и в САЩ, разнасяйки славата на България.

Българските институции са оценили неговите качества и значимост за държавата и обществото ни, приравнявайки го към Президент, Премиер, Председател на НС , осигурявайки му държавна охрана от НСО.

Множеството проверки от Прокуратура, НАП и други, доказват, че в своята дейност г-н Пеевски съблюдава и стриктно спазва българското законодателство.

ГД „БОЕЦ”, издигайки тази номинация, очакваме тя да бъде разгледана от институциите, и поставена за широк обществен дебат. Считаме, че изложените от нас мотиви, достатъчно силно аргументират номинацията ни, и представят личността на Делян Славчев Пеевски като заслужаваща честта да бъде „ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ”, и олицетворяваща българската реалност.“