Срамота, бе, дядо Данчо! Това е българският национален отбор по волейбол, облечен от Любо Ганев (Скандална снимка)

7 Dni Sofia02.09.2017
Бойко Борисов Любо Ганев Красен Кралев

Когато и да се махнат от федерацията дъртият бос Данчо Лазаров, вицето Любо Ганев и дясната им ръка в схемите Станислав Николов, все ще е късно.

Тези хора копаят с всеки изминал ден дъното, а това, което показа Красен Кралев днес е наистина тъжно. Министърът бе на посещение при държавния ни женски тим, който се подготвя в зала „Фестивална“.

„Тази вечер изненадах момичетата от националния ни отбор по волейбол като се появих без предварителна уговорка на тренировката им в столичната зала „Христо Ботев“. Получи се страхотна среща. Женският национален отбор по волейбол остава малко извън светлините на прожекторите, заради мъжете, но момичетата на селекционера Иван Сеферинов заслужават внимание. И състезателките, и треньорите се зарадваха на възможността да поговорим за подготовката им за предстоящото участие на европейското първенство в Азербайджан и Грузия (22 септември – 1 октомври). Нашите момичета са сред 16-те най-добри на континента, а през изминалата седмица се класираха и за световното първенство през 2018 г. в Япония, завършвайки на второ място на квалификацията в Холандия след домакините.
Трябва да благодарим на тези момичета за това, което правят за България и българския спорт. Гарантирам, че Министереството на младежта и спорта ще окаже пълна подкрепа на треньорския щаб. Винаги съм готов да помагам с каквото мога. Очаквам от тях добро представяне. Мисля, че имаме шансове да постигнем нещо повече, а не само да запишем участие в европейското първенство“, сподели Кралев.

И постна снимки, които показват, че дори този отбор, въпреки тънките пристрастия на дядо Данчо, е облечен като от битака – кой каквото има и откъдето е взел. А можеше поне за срещата с министъра да облекат момичетата, за да се разбере защо толкова години Любо Ганев ексклузивно облича националните гарнитури…