Само в 7DniSofia.bg

Димитровградчани бесни на Румен Радев! Президента бойкотирал празника на родния си град

Румен Радев

Скандали тресат Димитровград заради президента Румен Радев навръх големия празник на общината, от която е родом и държавният глава и живеят родителите му – село Славяново. Причината е, че бившият летец няма да уважи съгражданите си, които цяла седмица тържествено отбелязват 69-годишнината на Димитровград с различни мероприятия. Всички в управата били сигурни, че в поне един от дните на церемониите ще се появи президентът, но до момента той не е изразил подобно намерение.

Проверка на ПИК в пресцентъра на президентството също показа, че това събитие отсъства от календара му. „За момента не е планирано президентът да присъства на тържествата в Димитровград”, заявиха от там пред медията ни.

В града са потресени от пренебрежението на Радев и не могат да повярват, че той ще бойкотира празника им. „Тъкмо се зарадвахме, че наш човек е на върха на държавата и толкова се хвалихме и гордеехме с него, а той да ни нанесе такава обида. Чудно кой ще гласува пак за него и дали хората вече не съжаляват, че са го подкрепили. Властта бързо омайва хората и забравят откъде са тръгнали”, цъкат с език в Димитровград. Някои дори изразяват съмнения, че Радев ги бойкотира, за да не ядоса приятелите на жена си Деси Радева от „Протестна мрежа”.

„Сигурно се притеснява да не се скара с десните приятели на жена си, ако се обвърже с тържествата на Димитровград, създаден от комунистите, и да не го причислят към БСП и Корнелия Нинова”, коментират димитровградчани и в социалните мрежи.

На съгражданите на Радев им остава да се порадват на председателя на парламента Димитър Главчев, който ще ги посети, както и на председателя на културната комисия Вежди Рашидов, който пък открива изложба там по повод празника.

Програмата за годишнината е повече от богата и продължава от 27-ми август до 2 септември, когато Димитровград навършва 69 години от своето създаване. Има от спортни мероприятия, през изложби, мотошоута, спектакли до рок и фолклорни концерти.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.