Само в 7DniSofia.bg

Черен ден за олигархията и Кирил Домусчиев! За първи път някой внася такива документи в прокуратурата!

7 Dni Sofia01.09.2017
Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов ще внесе документи в прокуратурата за оспорване на приватизационния договор за Български морски флот (БМФ).
Това съобщи днес във Варна самият Симеонов, коментирайки скандалите си със собственика на БМФ и шеф на КРИБ Кирил Домусчиев. Тогава вицепремиерът го обвини, че корабите на БМФ са нарязани на скрап, а от флота са уволнени над 2000 души. Самият Домусчиев пък се похвали, че е модернизирал БМФ и го е спасил от фалит в тежката финансова криза, когато стотици подобни фирми по света са фалирали.

Днес Симеонов уточни, че до дни предстои да бъде комплектованата документация за оспорването на договора за приватизацията и да бъде внесена в прокуратурата.

Той припомни, че пред Арбитражния съд на Сметната палата е обжалвано по думите му „искане на БМФ да промени в движение условията на приватизационния договор“.

Вицепремиерът допълни, че в момента документите са във Върховния касационен съд /ВКС/, таксата е платена и се чака произнасянето по обжалването.

„Искрено ми се ще да вярвам, че ВКС ще защити интересите на държавата и ще отхвърли иска на БМФ“, заяви още вицепремиерът.

„Ще оспоря договора за приватизация на Български морски флот – сигналът до прокуратурата е подготвен и ще бъде внесен до дни. Има установени безспорни нарушения, като приватизаторът вместо да се стреми към отстраняването им и спазването на закона е започнал скандална процедура по промяна на договора в движение. Междувременно, наистина се надявам Върховният касационен съд да спре тази промяна, заставайки на страната на държавния интерес и спазването на законите, а не на страната на нарушаващите договореностите приватизатор“, написаа преди малко премиерът в профила си във Фейсбук..

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.