Само в 7DniSofia.bg

Цветанов: Броят на заетите в България доближава пълна заетост! Шенген и еврозоната остават приоритети

Цветан Цветанов

Зам. – председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов прочете декларация от името на групата в началото на новия политически сезон на 44- тото Народно събрание, предаде novini.bg

„Започваме една много важна сесия, която ще бъде изключително ключова във връзка с предстоящото европредседателство на страната ни“, заяви той и добави: „Направеното в името на хората е най – големият политически дивидент“.

„Добри новини бележат началото на новия сезон – ускорение на икономически растеж, броят на заетите доближава нивата характерни за пълната заетост за България“, съобщи Цветанов.

„Управленската програма на правителството е разписана в реален дух и в нея няма празни обещания. Освен всичко програмата обяснява и категоричността ни да управляваме в пълен 4 – годишен мандат. Присъединяването на България към Шенген и Еврозоната остават наши приоритети. Ще се стремим да играем важна роля в отношенията между страните в нашия регион“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и изброи останалите приоритети на кабинета „Борисов 3“:

Първо направление:
ЕВРОПА НА КОНСЕНСУСА.

– Сигурност и миграция;
– Бъдещето на Западните Балкани в Европейския съюз;
– Устойчив интегриран подход за Дунавския и Черноморския регион;
– Ефективно, бързо и справедливо правосъдие.

Второ направление:
ЕВРОПА НА КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА.

– Конкурентен Единен пазар;
– Насърчаване на предприемачеството и социалните иновации;
– Икономически и паричен съюз;
– Устойчива и ориентирана към бъдещето околна среда;
– Стабилен Европейски енергиен съюз;
– Бъдещето на труда в една по-справедлива Европа.

Трето направление:
ЕВРОПА НА КОХЕЗИЯТА.

– Реформирана Многогодишна финансова рамка след 2020 г.;
– Кохезионната политика след 2020 г.;
– Бъдещето на Общата селскостопанска политика;
– Културата като стратегически ресурс за по-доброто бъдеще на ЕС.

„Официалният Интернет портал на Българското председателство на Съвета на ЕС ще заработи на 1 декември, 2017 г. на четири езика – български, английски, немски и френски. Надяваме се, публичността и гласността по време на Българското председателство да допринесат за по-добър имидж на българските институции не само в Европа, но и сред българските граждани.

Надяваме се нашето Председателство да протече така, че българските граждани след него да бъдат още по-съпричастни към европейската перспектива на страната ни и да се чувстват по-заинтересовани от работата на европейските институции“, заяви Цветанов.

„Парламентът трябва да подържа пълноценни работни контакти с всички държавни институции през настоящия политически сезон. ПГ на ГЕРБ категорично ще противодейства на всеки опит работата на държавните институции да бъде охулвана за политическите цели на отделни партии“, каза той. „Българският избирател няма да прости нито на управляващи, нито на опозиция“, заяви Цветанов и призова опозицията да проумее, че печеленето на симпатии не минава през фалшиви новини. „Доверие се печели с честно състезание“, поясни политикът и обеща: „ПГ на ГЕРБ ще работи в диалог с партньори и опоненти. ПГ на ГЕРБ започва политическия сезон с ясни законодателни предложения. Длъжни сме до края на годината да приемем новия антикорупционен закон. Това ще бъде ясно послание към обществото“.

„Да не забравяме „Съединението прави силата“. Спорен и ползотворен парламентарен сезон“, заяви в края на декларацията на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.