Томислав Дончев избухна: За НДК имаше субсидия! Аз съм бил принципал, не счетоводител

Томислав Дончев

Не ме вкарвайте в интригата коя фабрика на кого е. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред Би Ти Ви в отговор на въпрос за одържавяването на “Дунарит”.

„В недалечното минало компанията беше част от имуществото на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Сега най-важна за държавата е съдбата на работниците“, каза той.

Също в отговор на въпрос, вицепремиерът обяви, че на НДК не са давани безотчетни пари. “Имаше целева субсидия за ремонта на НДК. Аз съм бил принципал, но не смятайте, че принципалът е счетоводител“, обобщи Томислав Дончев.

„Необходим е натиск по всички фронтове за вкарването на децата в училище и задържането им там, обяви още Дончев. – Това е първостепенна задача за правителството. Справянето с проблема не може да е ангажимент само на училищата и учителите. Предстоят промени в системата, като със сигурност ще има обвързване между социалните помощи и поведението на семейството.“

Вицепремиерът уточни, че учителите, които работят в училища, където има много деца от проблемни семейства, трябва да получават поне същото заплащане, като колегите си от една престижна математическа гимназия.

Дончев допълни, че обхващането на всички деца от образователната система ще доведе и до намаляване на случаите на противопоставяне между хора от различни етноси. Според него до сегашната ситуация се е стигнало заради неща, които не са направени в последните 15-20 години.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *