Храната по болниците под всякаква критика! Хранят диабетици с „кучешка радост“ и боб

Болница

В болниците у нас масово хранят пациентите с манджи по съветски рецептурник от 70-те години на миналия век. Болните на практика са принудени да си купуват храна от кафенетата на лечебните заведения или от близките бистра, съобщава „Монитор“.

Диабетици и сърдечно болни, които лежат в общинската болница в Мездра например, са принудени да дъвчат жилава и мазна наденица от типа „кучешка радост“. Гарнитурата е боб или ориз.

„Храната в болницата е под всякаква критика. За щастие ние живеем в същия град и докато баща ни беше там на легло, носехме плодове и домашно приготвена храна, съобразена с диабета му. Не е ясно как се оправят хората от селата, чиито близки са далече“, разказа Ива И., дъщеря на 72-годишен мъж, който вече е изписан от лечебното заведение.

Според наблюденията на жената диабетиците дори се смятали за облагодетелствани, тъй като им сервирали хляб със сирене и чай.

Филия бял хляб, парченце сирене и оскъдно количество маргарин пък е традиционната закуска в повечето общински болници. Това е менюто сутрин и на пациентите в инфекциозното отделение на Университетската болница „Света Анна“ в София. Картофено пюре и сирене или ориз и сирене са обичайният обяд на болните в отделението.

„Не си и помисляйте да се разболявате в Свищов – твърди във Фейсбук групата „Свищовски клуб“ Дани Давидкова. – 100 грама храна за обяд. Малко, ама от сърце. В свищовската болница ви приемат, за да ви лекуват, а не за да ви угояват.

Правете разлика, моля!“, завършва огорчено пациентката. Майка от София пък коментира, че на 3-годишния й син, лекуван в неврологията на голяма университетска болница в столицата, са давани кренвирш и варено яйце, като никой не е питал родителите дали децата им не са алергични към жълтъците.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.