Започна асфалтирането на бул. „Прага“ в София! Ще ни струва 1,5 млн.

Пътища ремонти

Започна асфалтирането на бул. „Прага“, след като Министерството на културата се съобрази с доводите на Столична община за вида на настилката, която да се положи. Това стана ясно от думите на зам.-кмета на София Евгени Крусев.

„Знаете, че Столична община изпрати възражение на становището на Министерството на културата, което те издадоха относно настилката и Министерство на културата се съобрази с нашите доводи. В петък беше проведен експертен съвет на културното министерство, който е взел решение да се разреши тук да се сложи асфалтова настилка. Т.е. продължава асфалтирането на бул. „Прага“ и до края на седмицата пътното платно следва да бъде готово и движението да бъде възстановено“, обяви зам.-кметът.

Той добави, че работата по тротоарите ще продължи и след това, тъй като трябва да се изградят допълнителни комуникации. В рамките на една-две седмици ще бъдат довършени и тротоарите. Маркировката ще бъде поставена няколко дни след пускането на движението, съобщи Евгени Крусев.

Стойността на ремонта на целия бул. „Прага“ е 1,5 млн. лв. „Нашите основни доводи, за да защитим асфалтовата настилка, която имаме по проект са, че този булевард свързва асфалтираната улица „Георги Софийски“ от едната страна и „Петте кьошета“ от другата. Тук преминават няколко много натоварени тролейбусни линии, по които се движат изцяло нископодови тролейбуси, които се нуждаят от хубава настилка, за да бъде придвижването на хората максимално комфортно. Най-важните болници в държавата са тук в района“, коментира той.

Зам.-кметът каза още, че е приключил ремонтът на моста „Чавдар“. Там е положена изцяло нова бетонна плоча, нова настилка, подновени са тротоарите и осветлението. Завършени са дейностите в района на Орлов мост, а до 6 септември ще бъде завършено обновяването на бул. „Овча купел“. В рамките на три месеца трябва да е ремонтиран и бул. „Тодор Каблешков“, където работата тече.

Източник: trud.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.