НАП с жесток удар в Слънчев бряг! Иззеха оборотите на нередовни заведения

пари

Заведения в курорта “Слънчев бряг” с просрочени задължения към Националната агенция за приходите /НАП/ се разделиха с оборотите си през уикенда след прилагане на мярката изземване на средства от каси на длъжници.

Тези действия се прилагат от НАП и то нееднократно, към лица, които отказват доброволно да погасяват своите просрочени задължения, а същевременно осъществяват търговска дейност, която акумулира приходи. Това съобщи говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

От приходното ведомство в Бургас коментираха, че от тази мярка произтича дисциплиниращ ефект, който се изразява в това, че задължените лица осъществяват контакт с НАП и предлагат начини за поетапно, разсрочено погасяване на натрупаните задължения.

В хода на засиления контрол през последните три дни бяха проверени и търговски обекти в Созопол, от които са иззети компютърни конфигурации с цел проследяване на паричните потоци и установяване на реалните обороти, информира Узунов.

През изминалата нощ са извършени проверки и на всички търговски обекти, намиращи се на Летище- Бургас. Установено е едно нарушение в заведение, което предстои да бъде запечатано.

По Южното Черноморие от началото на юни са извършени повече от 3000 проверки. Данъчните отбелязват спад на нарушенията в сравнение с миналото лято, ръст на оборотите и значително подобряване на фискалната дисциплина по българското крайбрежие.

Източник: novini.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *