София с нова уникална карта! Как милиони печелят от хобито само на един човек?

света софия

Не става дума за превозен документ, а за упътваща схема – с толкова подробна засега може да се похвали само Брюксел.

Името на мъжа, който направи българската столица да изглежда подредена и приветлива като сърцето на Европейския съюз, е Стоян Стоянов. По професия той е геодезист. Освен това той е и любител фотограф, който може да се похвали, че негова снимка е станала популярна не само у нас, но и по света.

„Интернет е пълен с информация за населените места, но картата на хартия винаги ще остане модерна“, категоричен е Стоянов. По думите му не е шега работа да ориентираш един човек в градската обстановка. Такъв вид карти нямат стандарт, обяснява той.

Изработката на картата му отнела четири месеца в Пловдив. Премиерата в София ще е след два месеца. Толкова трябват на Центъра за градска мобилност за превода от български на английски. Еволюцията от настоящите карти на София до тази на Стоян се осъществява с намесата на екипа на кмета на София. ЦГМ е купил файла с прототипа на Стоян. Претенции за популярност авторът няма. Казва лаконично, че нито е издал книга, нито е известен футболист, предаде  dariknews.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.