Само в 7DniSofia.bg

Валентин Радев: Докладвах на Борисов за назначаването на 1000 нови служители на терен в МВР

Валентин Радев

Обещанието от предизборната програма на ГЕРБ е изпълнено, докладвах днес на Бойко Борисов за назначаването на 1000 нови служители на терен, обяви министър Радев след заседанието на кабинета.

245 са назначени в Жандармерията, 129 в Гранична полиция, 560 в СДВР и Областните дирекции, към тях прибявихме още 66, за да закръглим бройката, продължи Валентин Радев.

Забринил съм да се назначават хора в администрацията, докато не попълним необходимата бройка на терен. Сега ще има хора и за малките населени места, каза още той.

Министърът допълни, че се водят преговори с чуждата фирма, която до сега е поддържала тел. 112 да продължава да го прави. “Малко бях притиснат от този проблем, защото преди мен ведомството е спряло плащанията. Сега се възползваме от анекса, водят се преговорите. Фирмата извършва поддръжка и в момента, но нека не ни притиска заради председателството на СЕ. Да намерим общ език”, заяви Радев.

Той обясни, че ситуацията около 112 е преекспонирана. “Чета разни неща в медиите. За последния месец е имало проблеми със 134 обаждания от 600 000”, заяви Радев.

Източник: standartnews.com

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...