Само в 7DniSofia.bg

Фандъкова: Най-опитните специалисти редят паветата на бул. “Дондуков”

Фандъкова (1)

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че не е компетентна по отношение на полагане на паважната настилка. Признанието й идва дни, след като граждани алармираха за некачествения ремонт по столичния булевард „Княз Александър Дондуков” и публикуваха снимки в социалните мрежи.

Фандъкова настоява първо да бъде завършена рехабилитацията на участъка, а след това ако има дефекти – фирмата изпълнител да ги отстрани за собствена сметка, предаде Дарик. Цяло лято тече ремонтът по столичния булевард „Дондуков”. От общината обещават той да приключи до края на октомври. Дали ще се увенчае с успех обаче дългоочакваното обновление–все още не е ясно.

Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че рехабилитацията се наблюдава от специалисти и призова гражданите, които публикуват снимки с некачествено изпълнение на дадени дейности да изчакат крайния резултат. “Трябва да видим какво ще се получи. След това има механизми по които да се осъществи контрол, ако има проблеми да се наложат санкции. Мисля, че е ясно за всички и сме доказали, че нямаме никакъв проблем при налагането на санкции на която и да било фирма.”, допълни Фандъкова.

Решението за запазване на паважната настилка по булеварда обаче предизвика и въпроси – има ли кой да ги нареди. Самата Фандъкова призна, че не е наясно с технологията. “Реденето на паветата изисква специални умения и компетентности. Изпълнителите, по наше настояване, привлякоха като консултант един от най-опитните павьори в годините назад, който сам потвърди, че екипът който работи са негови ученици. Аз не бих се изказала по отношение на това как да се редят на паветата.”, заяви кметът.

loading...

loading...