Бойко, къде си!? Работници с патрони за автомати излязоха на протест срещу Пеевски, министър на Борисов им се скара да се връщат да…почистят

7 Dni Sofia21.08.2017
Министър Емил Караниколов (6)

Странни неща се случват в държавата. Вицепремиерът Валери Симеонов бори мутрите по морето, министър Ангелкова ги пази. Днес пък друг член на кабинета „Борисов“ – министър Караниколов се хвърли да брни огромното гърбище на Делян Пеевски. Този кабинет на Борисов ли е, на мутрите ли е!?

Стотици служители на фирмата за боеприпаси „ЕМКО“ излязоха на бунт днес със закана да блокират прохода на Републиката. Недоволството на оръжейниците е заради замразения от държавата лиценз за търговия на предприятието

Според работниците компанията умишлено се води към фалит, а те ще останат без препитание. Мерак за него има Делян Пеевски, който е известно, че се насочва към оръжейната промишленост. Затова и изведнъж в „ЕМКО“ бяха открити поблеми.

„Има достатъчно силни интереси, които успяха да впрегнат държавната машина срещу „ЕМКО”, каза в ефира на „Здравей, България” директорът Славчо Димиев.

Министърът на икономиката Емил Караниколов обясни, че в дейността на завода са установени редица нарушения, които трябва да бъдат отстранени. Как пък допреди неговият гуру Пеевски да прояви интерес към завод, такива нямаше!?

„Има неправилно съхраняване на боеприпаси и други вещества. Държат се такива и на производствена площадка. Констатирани са и проблеми с пожарната безопасност”, поясни Караниколов. И добави, че ако тези нередности бъдат отстранени, лицензът веднага ще бъде възстановен.

„Предложението за лиценз се дава след извършена проверка от МВР“, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той допълни, че нередностите около предприятието – като боеприпаси на двора например, трябва да бъдат отстранени. „Законът е такъв и при такива случаи се отнема лицензът за търговия. Ако имаше основание, ние щяхме да отнемем и лиценза за производство“, отбеляза той.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.