Само в 7DniSofia.bg

Знаменит Григор! България полудя! Димитров е на финал на Мастърс! Няма такава драма като в Синсинати

7 Dni Sofia19.08.2017274781
1

Григор Димитров продължи победния си марш в Синсинати!

Нашето момче победи с два тайбрека и 7:6, 7:6 представителят на домакините Джон Иснър и за първи път е на финал на турнир от Мастърса.

Вторият си тайбрек Гришо го взе с 12:10

Двубоят се превърна в демонстрация на начални удари. Иснър разчиташе на най-силното си оръжие, но Григор не му отстъпваше, а когато се стигаше до разигравания, първата ни ракета имаше предимство. В целия мач имаше общо три възможности за пробив – две в първия сет за Иснър и една във втория, която бе за Димитров.

От самото начало Иснър започна да вкарва мощни сервиси и не даваше шансове на българина при свои начален удар. Американецът вкара три аса във втория гейм, а успяваше да затрудни доста повече Григор при негов сервис. В шестия гейм Димитров трябваше да спасява две възможности за пробив, но се справи отлично. Добър сервис му помогна да контролира разиграванията и от 15:40 да запише четири поредни точки, с които да изравни за 3:3.

При следващия сервис гейм на българина той отново бе затруднен, но във важните моменти той намираше началния си удар. Григор вкара четвъртия си ас от началото на срещата, като с толкова можеше да се похвали и Иснър до този момент. Въпреки тази бройка сервисът на американеца нанасяше поражения. Последваха няколко гейма, в които рядко се стигаше до разигравания, а двамата взимаха убедително подаванията си.

Григор не получи нито една възможност за пробив в първия сет и се стигна до тайбрек, както доста често се случва в мачовете на американеца. Димитров отговаряше подобаващо на съперника с най-силното му оръжие, като вкара 75% първи сервис и влезе в тайбрека с 10 поредни точки при свой начален удар. Тази серия се удължи на 16 поредни точки и му осигури първия сет. След отличен минаващ удар той стигна до мини-пробив и поведе с 3:2, а бързо след това с 5:2. Иснър върна две точки, но първата ни ракета бе стабилен и затвори сета.

Втората част започна с опит на 32-годишния американец да упражни натиск на сервиса на българина. Първият гейм мина през три равенства, но Джон така и не стигна до възможност за пробив. Той успя да влезе на няколко пъти в разигравания, но в повечето случаи Григор имаше предимство, тъй като той е доста по-класният тенисист, когато не става дума за начален удар и сила на ударите.

След това начало отново сервисът започна да си казва думата и въпреки че имаше някои по-оспорвани гейма, сервиращият тенисист взимаше подаването си без големи затруднения. Димитров стигна до първата възможност за пробив в десетия гейм, а тя означаваше и мачбол. Мощен начален удар спаси Иснър, а същото оръжие му помогна да обърне гейма.

loading...

коментар

  • Ванката

    20.08.2017 at 13:06

    БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...