Само в 7DniSofia.bg

В телевизията на Сашо Диков: Нов 10-и ноември ще срути държавата на Пеевски

7 Dni Sofia17.08.201749500
9

В студиото на КОД 11-13 на телевизия БИТ гостуваха финансистът Кольо Парамов и издателят Евгени Петров. Те коментираха заповедта на прокуратурата за задържане за 72 часа на дъщерята на Цветан Василев – Радосвета Василева.

Тази новина разпространи съпругата на банкера Антоанета Василева с писмо до президента Румен Радев. Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев потвърди, че прокуратурата е издала подобна заповед, като заяви, че развитието по казуса „Магнитски“ е причината за репресиите към дъщерята на Цветан Василев.

„Мотивите са като за малки деца. В момента, в който се появи публикацията, че е депозирана документацията на Василев в Държавния департамент и Министерството на финансите на САЩ, те нападнаха детето на Цветан Василев. Заповедта е била готова още в понеделник. Дъщерята на Цветан Василев не е в България или ЕС, затова европейската заповед за арест е излишна“, заяви Симеонов.

Експертите коментираха още закона „Магнитски“, казуса КТБ и стабилността на банковата система. Защо има опасност от нова банкова криза, вижте във видеото.

„Химерната държава на Пеевски се срути, започват системни и категорични процеси, които ще подскажат, че трябва да се случи нов 10 ноември. Но за разлика от първия, който беше политически, този трябва да бъде държавен , защото противоречията са толкова големи, че трябва да ги разрешим. КТБ напласти финансови противоречия, съсредоточени в много малко хора и голяма бедност. Според мен задействането на „Магнитски“ ще ускори развитието на делото „КТБ“ в България, защото ще излязат доказателства, които са били скрити“, коментира Парамов.

„Очевидно трябва да има промяна, особено в неща като корупция и срастване на политическа и икономическа власт. Ако през 90-те бяха мутрите, сега управляват мафията на белите якички. Има опасност от дестабилизация на политическата класа“, заяви Петров.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...