Само в 7DniSofia.bg

Ето ги новите мотриси за метрото! “Сименс” хубаво ги прави, но ето какво са пропуснали хората на Фандъкова

7 Dni Sofia17.08.201714860
6

Ексклузивна снимка на новите мотриси, които вече София поръча на “Сименс” за новите лъчове на метрото, бе показана в групата “Спаси София”.

От там обаче веднага разкриха първи признак на некомпетентност при поръчката – мотриситте са прекалено малки за натоварването, което ги очаква.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ “СПАСИ СОФИЯ”:

Първа и ексклузивна снимка на новите, все още полузавършени, корпуси на метровлаковете, които от 2019г. ще обслужват третата линия на метрото (М3) в София. Снимката е направена в Полша, където компанията Сименс произвежда 60-метровите влакове Inspiro за столицата. Влаковете ще са с бял корпус и тюркоазени ленти, с разположение на вратите като на последната доставка Русичи. Повечето на брой врати ще улесняват качването и слизането на пътниците.

Първоначално по линията ще се движат 60-метрови състави, като в поръчката е оставена опция за поръчка на допълнителни секции. Предвид последните прогнози, показващи, че М3 може да се окаже по-натоварена и от М2, мислим, че е време още сега влаковете да се удължат до осемдесет метрови. В противен случай рискуваме линията бързо да се претовари и да няма достатъчен капацитет за превоз на всички пътници, а поръчките на нови вагони за метрото обикновено отнемат по няколко години.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...