Пуснаха Динко Вълев на свобода срещу “Подписка”

Динко от Ямбол

Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура – Първомай е взел мярка за неотклонение „Подписка“ спрямо ловеца на бежанци Динко Вълев. Той бе задържан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди и повреждане на чужда движима вещ.

Инцидентът стана, след като Вълев отишъл да се види по работа с мъж от Първомай, но набил човека и счупил телефона му. След това му се наложи да прекара в ареста 72 часа, през половината време обаче бе в болница, тъй като имаше здравословни проблеми, предадоха от новини бг.

Днес адвокатът му Марин Марковски обяви пред медиите, че опонента на Динко е оттеглил жалбата си.

Основен мотив за решението на наблюдаващия прокурор е обстоятелството, че пострадалият е променил показанията си относно най-важните обстоятелства, касаещи инкриминиране деятелността на Вълев, а именно нанесения му побой и начина, по който е бил повреден телефона му, съобщават от прокуратурата.

Той е депозирал и молба, с която изрично е заявил, че оттегля своите претенции към Вълев. Разследването по досъдебното производство продължава, като ще приключи в рамките на законно установения срок.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *