Циганска диктатура и в София! Вижте какво сториха на англичанка

7 Dni Sofia31.07.201748262
автобус

Прибирам се вечерта с автобус 84. Симпатично англоговорящо момиче седи до мен. Идва от Гърция. Държи в ръцете си закупен билет и е спокойно, че е редовен пътник. Под перфоратора няма насочваща табелка за какво служи този уред. Влизат двама контрольори и го глобиха с помощта на друг пътник, който превеждаше. На забележката ми, че липсват указания под перфоратора за какво служи, служителите в градския транспорт ми отговориха троснато да не се бъркам. Пък и тук не било Европа.

На следващата сутрин пак в автобус 84. Циганин без билет говори високо по телефона. Към него се приближава проверяваща. Тя не го глоби, накара го учтиво да слезе на спирката.

Добре дошли в София. А дали е Европа?

 

Иглика ГОРАНОВА, София

2 коментара

 • Xakepa

  31.07.2017 at 12:44

  И аз съм бил свидетел на такива случаи.Циганите държавата ги дундурка, като бебета и не дава дума да се издума нито за глоба, нито за затвор, нито за данъци.
  Уж те са малцинство, а имат по големи права от нас българите.И казвам “нас българите понеже съм ги чувал как те казват “вие българите, ние циганите”.

  Reply

 • D T

  31.07.2017 at 16:35

  ” …Циганин без билет говори високо по телефона. Към него се приближава проверяваща. Тя не го глоби, накара го учтиво да слезе на спирката. …”
  Браво на тази контрольорка! Накарала го е да слезе! Аз по-често съм виждала контрольорите да отминават циганите без да ги питат имат ли билет.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *