Майката на изоставеното бебе: Зарязах го, исках добри хора да го намерят и да се грижат за него

maika-izostavila-bebe-424408-810x0

Майката, изоставила бебето си в „Младост“, трябва да влезе за гинекологична операция в болницата, но бабата е категорична, че може да продължи да се грижи за детето. Върнете ни го, апелираха пред камерите на би Ти Ви двете жени към социалните служби. В момента те се намират в село Габра, където жената се прибрала преди раждането, за да й помага майка й.

Тези 5 месеца бяха толкова тежки, повтаря Мария. Бащата на детето си е в София, той не иска да поеме отговорност. Получавала е майчински 1 месец, през останалите 5 месеца със 100 и няколко лева е гледала сина си – уволнена е като сервитьорка, щом забребеменяла. Затова си помислила, че може би ще му е по-добре без нея. Мислела го през цялото време, докато била в болницата да се лекува. Лежала е заедно с детето. Има миома или киста, не разбрала със сигурност диагнозата.

Тя сама позвънила в полицията часове след като зарязала детето с дрехи, памперси и биберон с вода пред блок в столичния квартал „Младост“ с надежда добри хора да се погрижат за него.

То бе с леки белези на дехидратация заради престоя в жегата навън, но като цяло в добро здравословно състояние, обясниха лекарите. Правят му се и кръвни изследвания.

Мария не е търсила досега помощ от никакви институции. Сега обаче си го иска от социалните. Няма как да се грижа за него с тези пари, признава в същото време жената. Има нужда от средства, за да го направи. „Въпросът е кой ще ме вземе при това положение на работа“, добавя тъжно тя.

Боли я коремът, вече трябвало да е влязла за операцията.

Откакто е родила, живеят с пенсията от 200 лв. на майка й Лидия, потърди и кметът на селото край София. Ще й помагам и занапред, искам си детето, настоя майката на жената. Тя не е знаела за намерението й да остави момченцето, но била свидетел как дъщеря й се обадила на 112 малко по-късно, за да признае какво е сторила и да поиска обратно сина си.

И лекарите казват, че е добре гледано детето – значи мога, искам си го, ако може, съдействайте ни да се върне, потваряше бабата. Тя обвинява за станалото некоректните рабодатели и държавата, която не си е на мястото, а не дъщеря си.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.