Полицията откри майката на изоставеното бебе в “Младост”! Била в село близо до София…

1501419969-19747723-1941393299219404-1254737619-o

Майката на намереното в ж.к. „Младост“ бебе е установена, съобщиха от полицията.

По-рано днес от МВР съобщиха, че издирват родителите на момченце на видима възраст 4 – 5 месеца, намерено на детска площадка близо до блок 20 в квартала. До него е имало торби с пелени, храна и дрехи.

Впоследствие майката на детето се е обадила в полицията. Заявила е, че се намира в село близо до София. Тя е от елин-пелинското село Габра, научи bTV. В предстоящия разпит ще се изяснят обстоятелствата около случилото се, се казва в съобщението на МВР.

Детето е настанено в Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“. Дежурният педиатър д-р Елена Драганова коригира информацията на полицията и съобщи за bTV, че бебето е на видима възраст 3 – 4 месеца. То е в сравнително задоволително общо състояние, с леки белези на дехидратация. Не се знае колко време е прекарало навън в жегата. Момченцето е изкъпано, нахранено и включено на системи. Ще му бъдат направени пълни изследвания.

Все още не е ясно кога ще бъде изписано – това зависи и от работата на полицията и социалните служби. Д-р Драганова коментира, че впечатление, че адаптираното мляко, намерено до детето, е в мострени кутии, каквито се дават в лечебните заведения. Това навежда на мисълта, че бебето или е лежало в болница, или родителите имат общо с болничната сфера.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *