Изведоха Динко Вълев от ареста с линейка! Потърпевшият решил да си оттегли показанията…

Динко от Ямбол

Точно по обяд от ареста на полицейското управление в Първомай беше откаран с линейка Динко Вълев от Ямбол. По думите на адвокатите му Марин и Димитър Марковски му прилошало. „Клиентът ни е жертва на измама”, заявиха те и допълниха, че потърпевшият си оттеглил показанията.

Преди това с постановление на наблюдаващия прокурор арестът на Динко беше удължен на 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и за увреждане на чужда вещ. Обвинението му е повдигнато в присъствието на неговите защитници. От районната прокуратура в Първомай уточниха, че се извършват разпити на свидетели и предстои да бъде изготвена оценъчна и съдебно-медицинска експертиза.

Държавното обвинение запази в анонимност името на пострадалия. Знае се, че е 27-годишен и е търговец на авточасти. С Динко подготвяли сделка в петък вечер за автомобили за вторични суровини, но не се разбрали, скарали се и ловецът на бежанци му нанесъл два удара в лицето и му счупил телефона. На следващия ден Вълев е бил извикан в полицейското управление в Първомай, където по време на разпитите е задържан.

От прокуратурата уточниха, че ако бъде доказана вината му, наказанието е до 1 г. лишаване от свобода или пробация.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *