Шок под тепетата! Данаил Божилов се гръмнал от срам от брат си

7 Dni Sofia30.07.201753860
1

Бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк Лаута в сряда, е трябвало да върне 40 хиляди лева на същия ден. Това е причината той да посегне на живота си край стадион “Локомотив” в Пловдив. Още по-драматично е, че е трябвало да ги върне на…брат си!

Преди няколко месеца Тони Божилов му оставил сумата на съхранение, като в последствие Данаил трябвало да ги обърне в евро и да му ги даде преди да отпътува за Германия, пише trafficnews.bg.

Това е трябвало да стане в сряда по обед. Вместо да тръгне за София обаче, Божилов  е отишъл в парк Лаута, където около 8.30 часа бе открит трупа му. Първоначално полицията работеше по няколко версии, като с приоритет бе тази за убийството. Разследваха се връзките на бизнесмена, семейните му отношения, проверяваха се телефонни разговори, дългове и прочее.

Намерено със закъснение предсмъртно писмо обаче промени посоката на разследване. В бележката Божилов е написал, че не разполага със сумата, оставена от брат му и не може да я върне. В същото време не може да живее със срама, който го очаква.  На този етап няма информация къде са парите от сейфа му. Той не е купувал никакви скъпи стоки или техника, не е пътувал в чужбина, не е инвестирал в друг бизнес. Близките му не знаят да е имал големи дългове, които да е изплатил с оставената сума.

“Беше мъж на честта и вероятно е решил, че няма да преживее разочарованието, което ще причини на брат си. Двамата бяха много близки и той го уважаваше неимоверно” разказват приятели на Божилов.  Близките на бизнесмена първоначално категорично отрекоха възможността, той да се е самоубил, уповавайки се най-вероятно на твърдият му характер.

В последствие обаче в полицията са били запознати с детайли около разследването и са приели истината. Вчера следобед братът на Данаил лично е благодарил на главния секретар-Младен Маринов за положените усилия.

Днес Данаил ще бъде погребан в родната си Дупница. Погребението е от 13 часа в гробищния парк на града.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *