Ето ви борба с престъпността! Полицаите по морето хвърлиха униформите и минаха към мутрите

Плаж полиция

Действащи ченгета се цанят за мутри срещу 100 лева надница в бушуващите нарковойни по Южното Черноморие, твърдят запознати със сътресенията в подземния свят.

След изпълнение на дълга си към родното законодателство служителите на МВР от Бургаския регион захвърлят униформите и се сливат с наказателните бригади, които тероризират морските курорти. Според слухове, както в редиците на МВР, така и сред уж привидните им врагове, представителите на кримиконтингента, родните полицаи са готови срещу прилично заплащане да пазят гърба на бруталните главорези, окупирали Черноморието, пише столичен всекидневник.

 Войната за преразпределение на наркопазара и слагане на ръка върху нови територии отдавна не се води само от мутрите, помагат им и ченгета, твърди източник от подземния свят. От думите му става ясно, че те освен физически да подпомагат бандитите им снасят и оперативна информация от кухнята. Според думите му в момента най-апетитната хапка е Созопол. За разлика от Слънчев бряг, където отдавана действат условни договорки между големците за подялба на пая от пласмента на дрога, Созопол едва сега е попаднал в тяхното полезрение.

В бизнеса с наркотици важи неписаното правило, че който сложи пръв ръка на дадена територия, тя е негова. Това предопределя показния и агресивен подход към завладяването с цел да се всее респект сред конкуренцията. Последният явен пример за това бе бруталното меле с мачете и електрошокови палки, което спретнаха екслейтенантът на Митьо Очите Георги Джендов, безскрупулният бияч Димитър Харалампиев-Рочата и тяхната банда главорези. Те нахлуха в чалга дискотеката „Бикини“ и пребиха охранителите и управителя Христо Бардуков. Според слухове униформени подшушнали на мутрите къде и кога да осъществят наказателната акция. Въпреки официалната версия на полицията, че въргалът в „Бикини“ станал заради отказ на хората на Рочата и Джендов да си платят входа, всъщност ставало въпрос именно за привличане на заведението и използването му за разпространение на дрога. В момента гавазите са с постоянна мярка задържане под стража, като вчера криминалисти от Бургас изненадващо предприеха обиски на апартаментите им.

Само преди година пък имаше информация, че ченгета от Бургас заработват кинти в работно време като дилъри. Предприе се разследване срещу някои от униформените, за които се твърдеше, че работят за известния местен наркобос Димитър Желязков-Очите и дори разнасят наркотиците в патрулните си автомобили. Съвсем без изненада обаче производството бе прекратено.

Фрапантен е и случаят от преди месец на къмпинг „Каваци“, отново край Созопол, когато охранители от фирмите на Николай Банев и Димитър Спасов-Каратиста спретнаха страховито меле. Тогава стана ясно, че в редовете на биячите има три ченгета, които предоставяли услугите си извън работно време като частни охранители. Отново е започнато разследване, от което до момента няма резултат.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.