Депутатка от ДПС: В “Борисов 3” фашистите получиха най-високи позиции. Те не знаят къде се намират

Велислава Кръстева

Велислава Кръстева, депутат от ДПС, коментира в интервю отминалия политически сезон.

„Работата на ПГ на ДПС беше повече от отлична. Макар 50% от групата да сме нови, успяхме с ръководството да си изградим един много категоричен профил на опозиция каквато сме, да сме последователни във всичките си действия, да сме адекватни в Народното събрание, въпреки неадекватната формула на управлението. Така че ми се струва, че ние трябва да получим една много добра оценка за своята работа, което за съжаление не може да се случи на мнозинството, към тази много компромисно съставена коалиция“, заяви Кръстева.

Относно управляващите депутатката заяви: „В кабинета „Борисов 3“ не само фашисти и националисти бяха допуснати до властта, както беше в „Борисов 2“, а те бяха овластени на най-високи позиции. Отражението на тази екстравагандна позиция е състоянието на демокрацията у нас“.
Велислава Кръстева напомни скандалите, които съпътстват управлението и заяви, че те са диагноза за една калпава конструкция. По думите й всичко прилича на приказката за трите прасенца и сламената къщичка, която всеки момент може да бъде издухана от вятъра.

„През цялото време парламентът се занимаваше с ратификации, с гласуване на доклади и отчети, а не отразяваше политиките, които трябва да се изпълняват от Министерски съвет. И това е така, защото няма програма“, обясни народният представител.

Според Кръстева твърде скоро Борисов ще прави четвърти опит за кабинет. „Те не знаят къде се намират, не знаят и къде отиват, а когато се разпусне този парламент, няма да знаят къде са били“, категорична е тя.

Приоритети за новия сезон на ДПС са свързани основно с това Движението да продължи да да бъде категорична опозиция, която цели да коригира поведението на управляващото мнозинството и формулата на управление, защото тя е опасна за България и с нея няма да бъде реализиран нито един национален приоритет, обясни Велислава Кръстева.

Относно договорът за добросъседство с Македония депутатката напомни, че винаги ДПС е било в основата на стабилизирането на демокрацията на България и на стабилизирането на демократичните принципи на Балканите. „Доктрината на българския етнически модел на д-р Ахмед Доган е доктрина за бъдещето на Европа и това е специалният принос на ДПС“, заключи Велислава Кръстева.

Източник: novini.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *