Уникат! Шефът на МВР: Да се спират с тия пистолети и убийства, аз гледам „Анимал планет“

Валентин Радев

МВР шефът Валентин Радев успокои, че въпреки нападенията в последните дни, „мутренските времена“ не се връщат. Той отчете, че от началото на годината са станали 79 убийства, а в пика си през 90-те години, са били 491.

Освен това 80% от случаите през тази година били разкрити. Хулиганствата за цялата година пък са 453, отчете Радев. Според него част от агресията в обществото се дължи на предаванията по телевизията. „Да спрат с тия пистолети и с тия убийства, по някакъв начин се предава“, каза Радев и добави, че лично той обичал да гледа „Animal planet“.

 Все още няма задържани за нападенията над нотариуса Валентина Механджийска и журналиста Иво Никодимов, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. И по двата случая разследващите разглеждат записите от много камери, като в случая с нотариус Механджийска има нови насоки в разследването. Според разследващите нападението над нея е планирано и най-вероятно е свързано с работата й, предадоха от пик бг.

Полицията е поискала достъп до делата й, за да провери повече хора, но засега тя отказва достъп до тази информация, каза Маринов. Радев отчете още, че от 2002 г. насам има два пъти повече загинали полицаи в страната, отколкото български военни в чужбина. За 15 години 25 полицаи са загинали, докато изпълняват служебните си задължения.

За същия период при мисии в чужбина смъртта са си намерили 13 български военни. „Това са два пъти повече жертви на полицията, без да са на война“, каза Радев и добави че това ще е един от аргументите му при искането му за увеличаването на заплатите на полицаите. От 1 август започва плащането на 17-те милиона, които са дадени за униформи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории